Expedíciók

 
Kép megtekintése nagyobb méretben

Ha szereted a kalandot, vagyis kipróbálni, megfogni, megízlelni a dolgokat, ha nem maga a rémálom számodra, amikor a folyó hullámai felcsapnak az autóbusz harmadik lépcsõfokára is, ha elalvás elõtt szívesen nézed a csillagokat saját hálózsákodból egy jurta füstnyílásán keresztül, ha valóban érdekel a saját bõrében párolódott kecskehús íze, ha kibírod egy hétig vízöblítéses WC nélkül és ha nem lételemed a mindennapi friss croissant, akkor

GYERE velünk!

Amit szervezünk, valódi felfedezõ út.
Nem turistákhoz idomított sofõrök, telepített idegenvezetõk és mélyfagyasztott "European food" vár, hanem Aya néni, aki finomakat fõz és "beszél kicsit magyar" (amúgy "anyai barátnõm" és a Munka Hõse érdemrend tulajdonosa) - és más helyi barátok, ismerõsök…

Az expedícióat kulturális antropológusok, orientalisták vezetik, akik otthonosan mozognak a TEREPEN, ismerik a kultúrát és beszélik a helyi nyelveket. És ami a legfontosabb, szeretnénk mindent elmondani, megmutatni abból, amit ismerünk és szeretünk!

Légkondis busz nincs, ellenben van bérelt terepjáró és vannak az úttalan utak, de vigyázat, mert gyakran kiszállunk, és olyankor némi lovaglásra vagy egy-két keményebb gyaloglásra is sor kerülhet!

A "találkozás a helyiekkel" programpont nem a megszokott módon értelmezendõ: helyiekkel és a helyi lehetõségeket kihasználva utazunk, elsõsorban azt esszük amit õk, kisvárosi szállodákban, vidéki családok szállásán és saját sátorban alszunk.

Mindez azért, mert biztosak vagyunk benne, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy belülrõl ismerhessük meg az életmódot, a kultúrát.
A VALÓSÁGOT!

Expedíciók:

Orkhon völgye 2000. (Közép-Mongólia)
Góbi 2001. (Dél- és Közép-Mongólia)
Khövsgöl 2003. (Észak- és Közép-Mongólia)
Közép-Mongólia 2004.

Mongóliai expedíció vezetõje: Füredi Zoltán